Responsive image
Responsive image

Arvokeskustelijoita

ARVOKESKUSTELIJOIDEN TOIMITUSNEUVOSTO

 

marianne_heikkila150x150Marianne Heikkilä Toiminnanjohtaja, Marttaliitto

 
Yhteiskunnallista arvokeskustelua tarvitaan tänään enemmän kuin koskaan. Kotien ja perheiden, heikommassa asemassa olevien sekä erityisryhmien ääntä tulee vahvistaa, jotta oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus, ihmisarvo, tasa-arvo ja välittäminen eivät unohdu. Vain osallistumalla arvokeskusteluun, voimme muuttaa maailmaa pysyvästi inhimillisemmäksi.


mattiposio150x150Matti Posio Päätoimittaja, Lännen Media

 
”Haluan parantaa yhteiskunnallisen keskustelun tasoa Suomessa. Laadukas debatti perustuu aina tarkistettuihin faktoihin, kuten hyvä journalismi. Mutta kuten leipätyössäni, myös arvokeskustelussa pitää olla oikea-aikaista tunnetta ja värikästä ilmaisua mukana. Silloin yleisö ei nuku, vaan syttyy argumentoimaan kunnolla. Minulla on yhteistyöstä Arvokeskustelijoiden kanssa pelkästään myönteisiä kokemuksia.”


sariessayah9809_press-150x150Sari Essayah kansanedustaja, puheenjohtaja, KD

Tarvitsemme arvokeskustelua, sillä nykyinen elämänmalli on vieraannuttanut meitä lähimmäisistämme. Vastuu apua tarvitsevista yhteisön jäsenistä pohjautuu meille tuttuun ohjeeseen rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään, eikä lähimmäisenrakkautta voi vain ulkoistaa yhteiskunnalle. Haaveilen lähimmäisyhteiskunnasta, jossa jokaista ihmistä kohdellaan arvostaen ja heikoimmistakin pidetään huolta.


jarkko_eloranta150x150Jarkko Eloranta Puheenjohtaja, SAK

 

 

 


Pirkko-Liisa-Ollila1-150x150Pirkko-Liisa Ollila Järjestöneuvos

Parempi sytyttää kynttilä, vaikka pienikin, kuin kirota pimeyttä.
 
 
 


kari-v+ñ+ñn+ñnen-150x150Kari Väänänen Ohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijä

Tutkaillessani maailman menoa täältä Kemijärveltä käsin, olen yhä enemmän tullut huolestuman siitä henkisestä suunnasta mihin inhimillisen elämän moraalinen ja eettinen navigaattori on ohjelmoitu meitä viemään. Näkymät alkavat olla kohta kuin pahimmasta sc-fi romaanista. Valtaa pitävä taloudellinen eliitti ajaa avoimesti ahneuden filosofiaa. Voiton tavoittelu asetetaan jalustalle palvottavaksi arvoksi, joka sallii planeetan hillittömän riiston, eriarvoistumisen ja maailman entistä raaemman jakautumisen Voittajiin (1%) ja Häviäjäiin (99%). ”Heikompi aines” puheet, markkinoiden ja demokratian vastakkain asettelu, ja ahneuden julistaminen hyveeksi, ovat mielestäni hälyttävän vakavia merkkejä ajastamme. Siksi haluan Arvokeskustelijoiden parissa pohtia näitä kysymyksiä ja ehkäpä löytää ratkaisun, joka veisi kohti oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.


paleface_kuvaaja_taito_kawata_150x150Paleface Rap-artisti

Valokuva: Taito Kawata
 

 


Silja Paavola_100x100Silja Paavola Puheenjohtaja, SuPer ry

Eräs sivistysvaltion mittari on miten se kohtelee kansalaisiaan lapsista vanhuksiin, SuPerin kanta on että Ihmisen arvo ei vähene.

 

 


Lari-Lohikoski-150x150Lari LohikoskiVerkkoviestintäpäällikkö, Kirkon tiedotuskeskus

Monimutkaistavassa maailmassa ei voi toimia ilman kykyä arvojen tunnistamiseen, niistä keskusteluun ja niiden arvioimiseen.

 

 


Merja-kuva-3-150x150Merja Rehn YM, tietokirjailija, kolumnisti ja yrittäjä

Pelottavimmat muutokset, jotka yhteiskunnassamme tuntuvat syvenevän, ovat itsekkyys, välinpitämättömyys ja suvaitsemattomuus. Jokaisella ajalla on omat tekosyynsä. Nyt välinpitämättömyyden syynä käytetään talouskriisiä, taantumaa, talouden huonoja näkymiä, epävarmuutta ja näihin vedoten jätetään läheiset huomiotta ja lähestulkoon heitteille. Ja edelleen ajatellaan, että kyllä se julkinen sektori pitää meistä huolen.
Tuntuu arvokkaalta alla mukana luomassa uutta keskustelufoorumia, kuulla ajattelevien ihmisten mielipiteitä ja toivon mukaan saada aikaan laajempaa yhteiskunnallista arvopohdintaa.


Lähempi-150x150Jari Vaara Tiedetoimittaja

En vihaa propagandaa, se on ymmärrettävissä. Vihaan vain totuuksia, joita ei ole koskaan testattu.

 

 


Riikka-K+ñmppi-150x150Riikka Kämppi Media-konsultointi (Viestinnän ammattilainen 2012)

On tärkeää, että hyvin erilaiset taustat omaavat ihmiset kokoontuvat yhteen pohtimaan arvoja ja niiden näkymistä yhteiskunnallisissa päätöksissä. Olen lähtenyt mukaan pitämään meteliä sen puolesta, että inhimilliset arvot nousisivat materiaalisten arvojen edelle.

 


 

 

ARVOKESKUSTELIJOIDEN HALLITUS

 

timo-mäkipää-150x150Timo Mäkipää
Puheenjohtaja

 

Tekojamme ohjaavia arvo- ja moraalikysymyksiä tulemme yleensä liian harvoin pohtineeksi. Mielestäni mm. ahneus, itsekkyys ja koventuneet asenteet yhteiskuntamme eri tahoilla ovat jo saavuttaneet tason, joka suorastaan vaatii arvokeskustelujen aloittamista. Tavoitteenamme oleva hyvä yhteinen tulevaisuus edellyttää paljon viisaita päätöksiä ja hyviä tekoja jotka voidaan saavuttaa vain tervehdyttämällä arvoajatteluamme sekä nostamalla tavallinen talonpoikaisjärki takaisin sille kuuluvaan arvoonsa.


Juha-Pihkala-150x150Juha Pihkala Emerituspiispa
Varapuheenjohtaja

 

Haluan edistää avointa, perustelevaa, poikkeaviin näkemyksiin kunnioittavasti suhtautuvaa keskustelua niistä arvoista, joiden varaan rakennamme yhteistä tulevaisuuttamme. Jyrkästi piirretyt, poissulkevat vastakohdat eivät yleensä edistä totuutta.


tarja-hiiti+Â-150x150Tarja Hiitiö Tilitoimistoyrittäjä
Taloudenhoitaja

 

Jokaisen henkilökohtaiset arvon vievät meitä ja maailmaa eteenpäin. Ja on hyvin tärkeää tiedostaa se, että millaiset arvot meillä on. Jos vain voimme tässä foorumissa vaikuttaa ”vääristymiin” niin mikä sen parempaa.


juha_cropped-150x150Juha Luomala Toimitusjohtaja, Valkeakosken Osuuspankki

Teemme joka päivä valintoja ja päätöksiä, joilla on vaikutuksia useisiin ihmisiin, itseämme unohtamatta. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää millaiset
arvot tunnistamme omiksemme, kuinka ne säätelevät toimintaamme ja jalostuvat matkamme edetessä.

Kuvan ottaja: Henry Rantaniemi


kimmo-surkka-150x150Kimmo Surkka Paperiliitto osasto 70 puheenjohtaja, luottamusmies, Valkeakosken kaupunginvaltuutettu, Paperiliiton hallituksen jäsen

 

Onko nykymaailma oikea kasvupaikka lapsillemme? Tuleeko heistä tulevaisuuden ahneat ja raadolliset ”eläimet”? Koska inhimillisyys ja toisten huomioon ottaminen katoaa kokonaan?

Yhteiskuntamme kiireettömyys ja rentous on vaihtunut fyysiseen työkuormaan, henkiseen paineeseen ja alati pahenevaan sosiaalisen kontaktin kaukaisuuteen.

Ystävät ovat vaihtuneet Annasta Aceriin, Pekasta Pleikkariin ja Ollista ”Omenaan”. Peruspilarina olleet perhe ja työ ovat vaihtuneet kiireeseen ja lopputiliin.

Mikään ei tunnu enää miltään ja yhteisöllisyyden suojaava tunne on muuttunut yksilöllisyydenpedon vaatteisiin. Ahneudelle, itsekkyydelle ja riistolle pitää tulla loppu!


Riitta-Varpe-150x150Riitta Varpe Toimitusjohtaja, PALTA ry Palvelualojen työnantajat

 
 
 
 


Erkki-Kuivajarvi-150x150Erkki Kuivajärvi K-Citymarket-kauppias, Valkeakoski

Maailma on muuttunut huolestuttavaan suuntaan, ihmisten itsekkyys ja lyhytnäköisyys yhteiskunnallisissa asioissa näkyy ja kuuluu. Arvoja ja asenteita muuttamalla suunta voidaan kääntää. Suunnanmuutos vaatii paljon julkista keskustelua ja pohdiskelua, ja siihen nyt luotu arvokeskustelufoorumi on mielestäni oivallinen väline. Maailma muuttuu – pannaan se yhdessä muuttumaan parempaan suuntaan.


seppo-suoniemi-150x150Seppo Suoniemi Koneenhoitaja

 

Arvokeskustelijat ry:n toiminnassa mukana oleminen tuo mahdollisuuden ottaa
kantaa ja aikaansaada keskustelua ihmisiä kiinnostavista asioista.


Harri-Honkala-150x150Harri Honkala Paperiliiton hallituksen jäsen, Paperiosasto 45 ry:n puheenjohtaja

 

Arvot ohjaavat toimintaamme joten niistä pitää puhua.
 


helena-itkonen-150x150Helena Itkonen Toimittaja

 

Me elämme ahneuden aikaa, mutta mitä on kohtuus? Ihmisessä on kaikki mahdollisuudet hyvään ja pahaan. Nyt Suomessa tarvitaan keskustelua, joka kirkastaa sitä, mikä on oikein ja mikä väärin.


Juha-Kuisma-150x150Juha Kuisma Kylien liiketoiminta-asiamies, talouspoliittinen neuvonantaja

Arvokeskustelun tärkein asia on se, millaisten sääntöjen mukaan keskustellaan. Keskustelun nimittäin ilmaisee toteutumistavassaan juuri ne arvot, joista on puhe.

 


 

 

YHDISTYKSEN MUUT JÄSENET

 

Ahti-Salo-150x150Ahti Salo Varadekaani, professori, Aalto-yliopisto

Elämä on täynnä valintoja. Hyviä valintamme ovat silloin, kun ne vievät meitä kohti tulevaisuutta, jossa tavoittelemamme arvot toteutuvat. Arvokeskustelu kirkastaa näitä tavoitteita ja luo ymmärrystä siitä, miltä osin valintamme ovat arvojemme mukaisessa linjassa. Se muuttaa maailmaa, kun oivallamme, mitä nämä tavoitteet viime kädessä ovat ja millä valinnoilla voimme niihin parhaiten pyrkiä.


Anas-Hajjar-150x150Anas Hajjar

Imaami, Suomen islamilainen yhdyskunta

 

 


Ann Selin_100x100Ann Selin Puheenjohtaja, PAM

Vahvan tehtävä on tukea heikkoa, todetaan Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin loistavassa sloganissa, ja se, jos mikä, toimii oman arvomaailmani perustana.
 

 


anne-liisa-palmu1-150x150Anne-Liisa Palmu Johtajuuskouluttaja

Arvokeskusteluryhmän toiminnassa, koska hän haluaa edistää Suomessa avointa keskustelukulttuuria, jolla tuemme hyvää elämää varmistavaa muutosta Suomessa.

 

 


image001-150x150Annika Saarikko Kansanedustaja, Varapuheenjohtaja, Keskusta

Vaikka päättäjinä käytössämme on lähes rajaton määrä tietoa, lopullisen ratkaisun muodostamiseen tarvitsemme
arvojemme rakentamaa sisäistä kompassia.

Arvoni ja ajatukseni ovat henkilökohtaisinta ja ominta, mitä minulla on. On suurinta vapautta ajatella itse.

Mitkä kaikki seikat arvojen muodostumiseen vaikuttavat – sitä kai kutsutaan elämänmittaiseksi matkaksi.Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän mustan ja valkoisen väliin mahtuu harmaita sävyjä. Silti on jotakin syvää ja luovuttamatonta, ehdotontakin.


antti-lindtman-150x150Antti Lindtman Kansanedustaja

Toinen varapuheenjohtaja, SDP

 

 


Rinne-Antti-120-150x150Antti Rinne Kansanedustaja,

SDP:n puheenjohtaja

 

 


Antti Sahi_100x100Antti Sahi Toiminnanjohtaja, MTK

Arvoista on helppo puhua, mutta niiden mukainen toiminta haastaa meidät jokaisen.

 

 


Anu-Lahti-150x150Anu Lahti Hammashoitaja

Kaikkien omia arvoja on kuunneltava ja kunnioitettava.

 

 


image-150x150Arto Pajukallio Toimittaja, muusikko, Freud Marx Engels & Jung

Kaikesta saavuttamastamme hyvinvoinnista huolimatta tuloerot, eriarvoisuus ja syrjäytyminen lisääntyvät. Uhrauksia taloudellisen kasvun alttareille vaaditaan usein armottomimmin heiltä, joilla on vähiten mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden tilaan. Monet etuoikeutetut käyttäytyvät yhä härskimmin: sallittua on kaikki keplottelu, joka ei ole nimenomaisesti lailla kielletty – tai josta ei jäädä kiinni. Tältä uusitsekkyyden palvonnalta ja yhteiskunnallisen solidaarisuuden alasajolta ei voi sulkea silmiään ja sydäntään. Siksi haluan olla mukana yhteiskunnallisessa arvokeskustelussa.


arto_half_100x100Arto Satonen Kansanedustaja, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja

”Vain sanakirjassa menestys tulee ennen työtä”
”Minulle hyvinvointiyhteiskunnan puolustaminen on intohimo, mutta se onnistuu vain, jos rakenne on kilpailukykyinen.”

 

 


arto-pajukallio1-150x150Costello Hautamäki Muusikko, Popeda

Peace, Love and understanding.
Näistä olisi hyvä alkaa…

 

 


eeva-kalli-150x150Eeva Kalli Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Energiateollisuus ry

Päätökset, valinnat ja yksittäiset teot perustuvat arvoihin, tehtiin ne sitten missä tahansa. Yhteiskunnallisella keskustelulla on monesti taipumus polarisoitua – puhutaan joko arvoista irrallisena ”arvokeskusteluna” tai vaihtoehtoisesti ruoditaan yksittäisten päätösten sisältöjä ilman kytköstä niiden taustalla vaikuttaviin arvoihin ja motiiveihin. Haluan enemmän keskustelua, jossa päätöksiä ja valintoja läpivalaistaan avaamalla niiden taustalla vaikuttavia arvoja ja pohtimalla syitä niiden syntyyn. Tätä toivon Arvokeskustelijoilta – siksi halusin lähteä mukaan.


Erno-jarvinen-150x150Erno Järvinen

Tutkimuspäällikkö, MTK /metsäosasto

 

 


esa-juvonen-150x150Esa Juvonen Laitosasentaja

Minun mielestäni aina ei voi toimia sen pohjalta, mitä maan yleinen etu vaatii.
Työelämä on mennyt niin tehokkaaksi, etteivät työnsuorittajat jaksa enää tätä vauhtia.
Suomessa toimitaan yleensä lain- ja säädösten mukaan, mutta toiminta ei aina välttämättä näytä ulospäin täyttävän ihmisten moraalista käsitystä rehellisyydestä.
Kaikki tämä johtuu minun mielestäni siitä, kun kohtuus on muuttunut ahneudeksi.


eveliina-talvitie100x100Eveliina Talvitie Toimittaja tietokirjailija, viestintäpäällikkö

Arvot auttavat minua suunnistamaan melussa, joka pursuaa ärsykkeitä ja puskista huudeltuja anonyymejä mielipiteitä. Melusta erotan useimmiten rohkeat, riippumattomat totuuden tavoittelijat, joiden näkemyksiin on hyvä omia arvojaan peilata.

 

 


Hanna-Mari-Manninen1-150x150Hanna-Mari Manninen Asianajaja, Järjestöaktiivi

Arvot ovat kaiken avain ja silti arvoitus. En kyllästy niiden pohtimiseen. Sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus kiinnostaa tässä ajassa erityisen paljon.

 

 Hanna_Mäntylä-150x150Hanna Mäntylä
 Kansanedustaja

Arvot ohjaavat niin ihmisten henkilökohtaisia elämänvalintoja kuin päätöksentekoakin.

Olen kiitollinen niistä perusarvoista, jotka olen jo lapsuudessani omaksunut. Ne ovat kantaneet elämässä ja ohjaavat eteenpäin, etenkin valintojen äärellä tai vaikeissa hetkissä. Samoja opittuja arvoja haluan antaa myös omille lapsilleni elämään evääksi. Viime kädessä lapsuudessa opitut arvot ovat hyvin yksinkertaisia, mutta kantavat elämässä pitkälle; rehellisyys, kunnioitus, oikeudenmukaisuus sekä itsensä ja muiden arvostaminen – silloinkin kun asioista olisi eri mieltä.

Politiikassa ihmisten luottamus on ansaittava aina uudelleen ja uudelleen, joka päivä. Katteettomat lupaukset kostautuvat ennemmin tai myöhemmin. En pidä politiikan pikavoitoista vaan haluan tehdä kestävää työtä, niin kansanedustajana kuin puolueessakin. Vaadin vahvaa perustaa ja taustatyötä päätöksentekoon. Asiat ja päätökset on kyettävä perustelemaan rehellisesti sekä itselle että muille. Poliittisia päätöksiä ohjaavat myös vahvasti yhteiskunnalliset arvot. Niistäkin on kyettävä keskustelemaan avoimesti ja rehellisesti, ja toisten arvomaailmaa kunnioittaen. Arvokeskustelu ei saisi olla vain sanahelinää, ja sille olisi löydettävä huomattavasti enemmän tilaa yhteiskunnallisessa keskustelussa – etenkin kun monet perinteiseksi koetuista arvoista ovat murroksessa.


hanna-sarkkinen-150x150Hanna Sarkkinen Oulun kaupunginvaltuutettu, Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja

Elävä yhteiskunta tarvitsee jatkuvaa arvokeskustelua. Arvot ohjaavat yhteiskunnan kehitystä ja toisaalta yhteiskunnan kehitys muokkaa arvoja. Ilman tietoista keskustelua arvoista, jotka ohjaavat yhteiskunnan suuntaa, voimme päätyä jonnekkin jonne emme halua päätyä. Ilman arvokeskustelua päätöksenteosta tulee teknokraattista hallintaa, muka-arvovapaata harvainvaltaa. Todellisuudessa mikään yhteiskunnallinen päätöksenteko ei ole arvovapaata. Arvokeskustelu on demokratian edellytys. Kansalaisten ja päättäjien pitäisi käydä enemmän arvokeskustelua, keskustelua siitä, millaisia arvoja haluamme yhteiskunnassamme edistää ja tukea. Täytyy myös keskustella siitä, millaisia arvoja toimintamme, päätöksemme ja valintamme synnyttävät. Arvokeskustelu on hieno aloite, sillä nykyisessä kvartaalitalousmaailmassa puhutaan aivan liian vähän arvoista ja ihanteista, asioista, joita me todella haluamme ja arvostamme elämässä.


Hannu-Uusihonko-150x150Hannu Uusihonko Toimitusjohtaja, FP Food Park Oy

Arvomme peilautuvat myös syömämme ravinnon välityksellä. Suosimmeko lähiruokaa vai vaadimmeko jopa ekologisesti kasvatettuja luonnonmukaisia tuotteita lautasellemme?

Olen luomuviljelijä Satakunnassa sekä pienen yksityisen elintarvikealan kehittämisyhtiön toimitusjohtaja Pohjanmaalta. Food Park Oy:n toimintaa ohjaavat pitkälti kestävän kehityksen toimintamallit. Olemme olleet osakkaidemme kanssa kehittämässä kansallisia elintarvikeketjun agroekologisia toimintaperiaatteita ”pellolta pellolle” ideologian mukaisesti energiaa ja ravinteita tehokkaasti kierrättäen.

Tarvitsemme Suomeen hyvin pohdittua arvokeskustelua päivittäisemme ruokamme alkuperästä ja sen tuottamisen eettisistä periaatteista. Siirrymmekö suurten keskusliikkeiden johdatuksella tuontiruuan kuluttajiksi vai uskallammeko vaatia paikallista laatua ja turvallisuutta lautasellemme? Siksi olen mukana arvokeskustelijoiden verkostossa. Nauttikaamme hyvästä keskustelusta ja puhtaasta kotimaisesta ruuasta.


Harri-J+ñrvinen-150x150Harri JärvinenSAK:n yhteyspäällikkö, Puheenjohtaja Jarkko Elorannan avustaja

Arvokeskustelua käydään Suomessa nykyään turhan vähän. Liian usein asioita ratkotaan pelkästään talouden ja pragmaattisuuden perusteella. Niinkin pitää tehdä, mutta enemmän päätöksenteon pohjaksi on saatava arvolähtöisyyttä – esimerkiksi oikeudenmukaisuutta ja heikomman puolella olemista.

 


heikki-paavilainen-150x150Heikki Paavilainen Teatterinjohtaja, käsikirjoittaja, ohjaaja

Tämä on tärkeä asia!

 

 


heikki_pursiainen150x150Heikki Pursiainen Toiminnanjohtaja, Ajatuspaja Libera

 
 

 


Husein-Muhammed1-150x150Husein Muhammed Lakimies

Suomessa ei pidä peräänkuuluttaa yhtenäisyyttä, ihmisiä samasta muotista. Tärkeintä on pyrkiä keskustelun kautta löytämään kompromisseja. Pitää uskaltaa keskustella niiden kanssa, joiden kanssa on eniten eri mieltä.

 

 


Ismo-Soderling-150x150Ismo Söderling

”Toimin Siirtolaisuusinstituutin johtajana. Olen myös dosenttina Turun yliopistossa (sosiaalipolitiikka) ja Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa (väestöpolitiikka). Olen erikoistunut laaja-alaisesti siirtolaisuus- ja etnisyyskysymyksiin. Harrastuksena on yhteiskunnallisten ja historiallisten kirjojen lukeminen. Pesäpallovalmentajana olen toiminut 30 vuotta.”

 


jama-jama1-150x150Jama Jama Asiakaspalvelija

Sain itse kokea miltä tuntuu tuoda iloa ja hymyjä ihmisten arkeen kaupan kassalla, ja haluan jakaa kokemuksiani ja tietotaitoani yrityksille, jotta nekin omaksuisivat positiivisen ja iloisen suhtautumisen asiakaspalveluun. Se on kaikkien edun mukaista, niin työnantajan kuin työntekijän ja asiakkaankin, ja tekee kaikkien asiointikokemuksesta paremman.

Tärkeintä on että työntekijä oppii nauttimaan työstään ilman stressiä, joka välittyy asiakkaalle hyvänä mielenä ja hymynä. Se takaa yritykselle hyvän maineen ja asiakkaalle halun palata takaisin paikkaan jossa häntä kohdellaan hyvin ja hän saa parasta mahdollista palvelua.


Jari Andersson_100x100Jari Andersson Rehtori, Kaupunginhallituksen pj

Valokuva: Mauri Heinonen

Periksi ei anneta.

 


jari-lehtonen1-150x150Jari Lehtonen Automaatioasentaja

Kun mikään ei riitä.

 

 


Jari Lindström100x100Jari Lindström Oikeus- ja työministeri,  Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

 

 


joona_rasanen-150x150Joona Räsänen Kansanedustaja

Yhteiskunta kaipaa arvokeskustelua nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Haluan olla omalla esimerkilläni edistämässä tätä.

 

 


malinen150x150Jorma Malinen Puheenjohtaja, Ammattiliitto Pro

Arvojohtajuus, toimimaton myytti vai osa tulevaisuuden hyvää johtamismallia.
 
 
 
 


juha_aromaa-150x150Juha Aromaa Tiedotuspäällikkö, Greenpeace Suomi

Olen mukana Arvokeskustelijoissa, koska minusta on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, mille perustavalle arvolle joskus kovin erilaiset näkemykset erilaisista ilmiöistä pohjautuvat. Joskus se voi johtaa siihen, että ymmärretään arvojen olevan niin ristiriidassa, ettei yhteisymmärrystä voi syntyä. Useimmiten kuitenkin arvojen ymmärtäminen avaa silmät tajuamaan, että eri mieltäkin olevat ihmiset seisovat samojen arvojen perustalla. Oma lähtökohtani arvokeskusteluun on kaiken elämän kunnioitus, mitä vasten maailmanmenoa yritän peilata.


juha-kahara-150x150Juha Kähärä Järjestöasiantuntija – Ammattiliitto Pro

Elämä on arvo ja arvovalintoja täynnä. Joka päivä teemme erilaisia arvovalintoja, mitä valitsemme ja kuinka toisia kohtelemme.

Tämän päivän arvot ovat mielestäni koventuneet ja haluan olla mukana keskustelemassa millaiselle arvopohjalle yhteiskuntaamme rakennetaan.

Itselleni kaikkein tärkein arvo on tasa-arvo, sukupuoleen, ikään, kansallisuuteen, ihon väriin ja seksuaalisuuteen katsomatta. Tämän arvon kanssa yritän elää.

Mottonani on ollut: ”Elämää ei saa tuhlata murehtimiseen”


juha_marttila150x150Juha Marttila Puheenjohtaja, MTK

 
 
 
Kuvan ottaja: Jaana Kankaanpää


Juha SipiläJuha Sipilä Pääministeri, Keskustapuolueen puheenjohtaja

 
 
 
 


Jussi-Sallinen-150x150Jussi Sallinen

Arkipäivän työskentelyssä monelta unohtuu ajattelu. Miksi oikein teen mitä teen ja mitä sillä tavoittelen? Ymmärränkö toisen ihmisen ajattelua niin syvällisesti kuin pitäisi? Onko oma ajatteluni täysin oikein? Arvokeskustelua on käytävä laajalla joukolla ja irrottauduttava hetkestä. Vain omien ja muiden ajatusten kautta oma tekeminen kehittyy. Vaikka hallinnollista järjestötyötä teenkin nyt työkseni, on kuitenkin ajattelun kehittäminen ja maailman muuttaminen niitä syitä miksi vaikuttamaan olen lähtenyt.


Käkönen-Jukka-150x150Jukka Käkönen Myyntiedustaja, Restonomi

Ahneus ja tasa-arvottomuus hajottaa yhteisöllisyyttä, mutta rakentaako kohtuus ja tasa-arvoisuus sitä yhtään sen enempää?

 

 


Kaija-Pitkäniemi-150x150Kaija Pitkäniemi Intuitivo Oy, Certified Business Coach, kouluttaja

Elämme maassa ja ajassa, jossa ihmiset eivät enää tiedä, mikä on heille oikeasti tärkeää. Kuitenkin arvot ovat niitä, joka ohjaavat elämää ja vielä enemmän: ne ovat kaiken olennaisen perusta. Jos emme tunnista arvojamme, olemme hukassa itsemme kanssa. Arvot luovat merkityksellisyyden pohjan elämälle ja juuri sitä tämä yhteiskunta nyt kaipaa. Itsensä tunteminen ja aito vastuu itsestä ovat elämämme edellytyksiä. Molemmat pohjautuvat omien arvojen selkiyttämiseen ja käytännön toimiin niiden pohjalta. Juuri siksi haluan olla mukana Arvokeskustelijoissa nostamassa esille näitä teemoja.


kirsti_raaska-150x150Kirsti Raaska Merieläkeläinen

Ahneus, itsekkyys ja välinpitämättömyys ovat tallanneet jalkoihinsa pehmeämmät, inhimillisemmät arvot. Vaikenemalla hyväksymme tämän suuntauksen. Muutos alkaa meistä jokaisesta itsestämme, on peiliin katsomisen aika, on keskustelun ja muutoksen aika.

 


lauri-kangasniemi-682x10241-150x150Lauri KangasniemiKansainvälisen politiikan opiskelija

Suomen yhteiskunta elää hyveistä ja arvoista. Ne rakentavat sukupolvet ylittäviä, johdonmukaisia luottamussuhteita. Ilman arvoja jäljellä on vain määränpäätöntä ajelehtimista, sillä nimenomaan arvot tuovat yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaadittua ennakoitavuutta ja periaatteellisuutta.

 


Leena_Juoperi100x100Leena Juoperi Yrittäjä, NutriCoach ketjun perustaja

”Mikään ei ole mahdotonta, kun toimimme yhteistyössä toisiamme tukien. Yksityisen ja julkisen sektorin on lyötävä kättä. Kilpailuasetelman sijaan tulisi miettiä synergiaetujen hyödyntämistä ja välittömien voittojen sijaan pidempiaikaista kokonaishyötyä. Toisen menestys ei aina ole itseltä pois. Kotimaista työtä ja tuotantoa suosimalla takaamme työpaikkojen säilymisen. Pientuottajia tukemalla tarjonnan rikkauden. Jokainen hankinta on kannanotto. Samoin hankkimatta jättäminen.”


leekuva-150x150Leena Ruusuvuori Pääsihteeri, Naisjärjestöjen Keskusliitto

Sukupuolisilmälasien avulla tapahtuvalla yhteistyöllä voimme muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi kaikille, niin naisille kuin miehille.

 

 


Leila Kostiainen100x100Leila Kostiainen 

 

 

 


MaaretBorg-150x150Maaret Borg Graafikko, Velhovisio Finland

Yrittäjyyden ja perhe-elämän puolesta, aina estetiikkaa etsien arkisistakin asioista.

 

 


Mai_Arvokeskustelijat-ry-150x150Mai Kivelä 

Kaikki yhteiskunnalliset kysymykset ovat poliittisia, ja kaiken poliittisen toiminnan takana on kyse arvoista. Ei ole olemassa arvovapaata yhteiskunnallista tilaa, ja ne, jotka väittävät toimivansa puolueettomasti, ovat niin sitoutuneita vallalla olevaan ideologiaan, etteivät ymmärrä toimivansa ideologisten uskomusten pohjalta. Taman takia on erityisen tärkeää tuoda esille politiikan taustalla vaikuttavia arvoja. Itse en väitä olevani puolueeton, olen vahvasti sitoutunut rohkean punavihreän politiikan ajamiseen. Vasemmistolaisten vaihtoehtojen esille tuominen kaikkien areenojen kautta on tärkeää; Arvokeskustelijoiden kautta olen tuomassa mukaan vasemmistolaista näkökulmaa siellä, missä kaikki eivät jo valmiiksi ole kanssani samaa mieltä. Uskon keskusteluun ja debatointiin demokratian edellytyksenä, mutta olen sitä mieltä, ettei julkilausutuilla arvoilla ole suurta merkitystä, elleivät ne näy ihmisen, ja laajemmin yhteiskunnan, toiminnassa.


Maini KovanenMaini Kovanen Lomapaikanhoitaja, Paperiliitto

 

 

 


maria-ohisalo-150x150Maria Ohisalo Tutkija, jatko-opiskelija, Vihreiden varapuheenjohtaja

Kaiken tekemisen ja menemisen keskellä on hyvä pysähtyä pohtimaan arvoja kaiken tekemisemme ja menemisemme takana. Uudet ihmiset kohtaavat aivan liian harvoin jakaakseen tärkeitä ja omaa elämäänsä ohjaavia arvojaan ja keskustellakseen niistä rakentavasti. On koko yhteiskunnan etu, että kinastelun sijaan etsitään ratkaisuja. Yhteisten ratkaisujen tekoa määräävät arvovalinnat, siksi niin politiikassa kuin laajemminkin yhteiskunnassa on annettava arvokeskustelulle sen ansaitsema paikka ja vaalittava erilaisten arvojen yhteensovittamista ja punnitsemista, jotta yhteiskunta olisi todella moniarvoinen.


Maria-Kaisa-Aula-150x150Maria Kaisa Aula Väestöliiton hallituksen puheenjohtaja

Lasten ja nuorten arjen hyvinvointia voi jokainen aikuinen parantaa pienillä arkisilla toimilla. Samalla paremmat valinnat uudistavat suomalaista kasvatuskulttuuria. Lasten kasvun tueksi tarvitaan enemmän aikuisten keskinäistä yhteistyötä ja keskustelua. Tarvitaan myös enemmän kiireetöntä aikaa lasten ja aikuisten kohtaamiseen.
Lapsia ei pidä jättää kasvamaan yksin eikä vanhempia pidä jättää kasvatustehtävässään yksin. Lapsi kasvaa ihmissuhteiden kannattelemana. Samalla jokainen aikuinen kasvattaa omalla esimerkillään. Tekemistä riittää niin vanhemmille, isovanhemmille, kummeille, naapureille,opettajille, nuorisotyöntekijöille, harrastusten ohjaajille kuin koulutaksin kuljettajillekin.


Marja Pönni100x100Marja Pönni Puheenjohtaja, Valkeakosken Yrittäjäyhdistys ry

Liian holhoavasta yhteiskunnasta ja globaalien yritysten voiman alta tavallisen yrittäjyyden avulla talouteen, jossa on varaa pitää heikoimmistakin huolta.

Nii’in voisiko arvo ollakin yksinkertaisesti ihmisarvo. Se ohjenuorana ja sen kunnioittaminen kaikessa tekemisessä.

 


MarkkuNieminen100x100Markku Nieminen Agronomi, maatilamatkailuyrittäjä

Jokaisella on korsi yhteiseen kekoon.

 

 


marko-maki-hakola-150x150Marko Mäki-Hakola Toimitusjohtaja, Länsi-Suomen Metsänomistajien liitto

Miten voisimme yhdessä luoda yhteiskunnan, jossa ihmisen hyvä elää? Yhteiskunnan, jossa meitä kannustetaan ja virheemmekin hyväksytään. Yhteisön, joka kasvattaa lapsista maalaisjärkisiä, toiset huomioivia aikuisia. Samalla yhteiskunnan pitää kannustaa eteenpäin. Ihmisten olisi hyvä oivaltaa, että hyvinvoiva yhteiskunta tarvitsee meidän kaikkien panosta. Kaikkien, jotka pystyvät olisi kannettava oma vastuunsa yhteiskuntamme menestyksestä. Arvokeskustelulta toivon etenkin eväitä siihen, miten rakennamme maastamme meille kaikille entistä paremman paikan asua, elää ja yrittää. Paikan, jossa välitämme siitä, mitä muille kuuluu. Paikan, jossa ihmiset kohtelevat toisiaan niin kuin toivoisivat itseään kohdeltavan.


Matti_Apunen_100x100Matti Apunen Johtaja, Elinkeinoelämän valtuuskunta

Samanmielisten kesken on helppo uskoa sananvapauteen, sanoi Leo McKern. Ja siksi sananvapaus on asia, jossa helposta pitää aina tehdä vaikeaa ja suurin yksimielisyys pitää saavuttaa erimielisyydestä.

 

 


Merja_2012_RGB_crop_Antti_Kalakivi-150x150Merja Merasto

Arvoista valintoihin.

 

 


mikaela_nylander100x100Mikaela Nylander Kansanedustaja, Eduskuntaryhmän puheenjohtaja,  RKP

Ei ole oikoteitä – det finns inga genvägar

 

 


Mikko_Kiuttu100x100Mikko Kiuttu

 

 

 


avatar-150x150Mikko Kokotti

Tietojenkäsittelytieteiden opiskelija, Tampereen yliopisto

 

 


mikko-Nurmo-150x150Mikko Nurmo Pääluottamusmies, piirihallituksen pj, Perussuomalaiset – Pirkanmaa, Puoluehallituksen jäsen

Oman edun tavoittelu suomessa on muoti-ilmiö. Eliitillä tätä vaivaa on ollut jo pitkään, mutta valitettavasti sama tauti on tarttunut koko kansaan, aina kurjinta kulkijaa myöten. Vaikka kaveri aamupäivällä saisi irtisanomislapun, on toinen toveri jo iltapäivällä valmis jäämään ylitöihin paikkaamaan vallitsevaa ”työvoimapulaa”.

Sen sijaan Suomen ja kansallisen edun ajaminen on kirosana. Globalisaatio ja maailmanparantaminen ovat muotia. Kaikessa ilmastohömpässä on oltava mukana. Lieneekö sitä kuulua Suomalaisten alemmuuden tunnetta? Suomalaisen työn valumista, suorastaan virtaa, ulkomaille ei yritetäkään estää! Kakkua kyllä halusta jaetaan ja siitä paksu viipale itse kullekin maistuu, mutta kakun tekijää ei muista kukaan.

Olin viikko sitten oman kotiseutuni Kehitysyhtiön kokouksessa, jossa todettiin kuinka vientiteollisuuden työpaikkoja on omasta kotipitäjästäni Valkeakoskelta hävinnyt kymmenessä vuodessa 1500 (asukkaita 21,000). Uusia korvaavia työpaikkoja etsitään. Tälläkin hetkellä käydään pitkällisiä neuvotteluja erään kirpputoriyrittäjän kanssa, josko hän siirtäisi toimintansa Etelä-Pirkanmaalle.


simis-150x150Mikko Simolinna Yrittäjä, yrittäjäneuvos

Työn arvostus ja panostus koulutukseen ovat olleet keskeisiä tekijöitä Suomen vaurastumisessa ja nousussa Euroopan kärkivaltioiden joukkoon. Olemme edelleen koulutuksen osalta maailman huipulla, mutta rohkenen väittää, että työn arvostuksen osalta olemme enää korkeintaan keskitasoa. Vain työn kautta syntyy vaurautta ja hyvinvointia, ei vain tekijälle itselleen, vaan koko yhteiskunnalle. Tarvitsemme kipeästi arvokeskustelua tästäkin asiasta!


Myy-Honkanen-150x150Myy Honkanen Media-promotion

 

Muistan nuorempana kuinka kiireetöntä oli päästä ”pärjäämään” elämässä. Oli ja annettiin aikaa olla sitä ”jotain” arvostelematta. Tänä päivänä tilanne on toisin. Nuorilla on ahdistava pakko päästä pärjäämään tiettyyn yhteiskuntaluokkaan ollakseen muiden silmissä sitä ”jotain”. Tästä samaisesta yhteiskuntaluokasta putoamisen pelko ja siitä koituva häpeä muiden silmissä ajaa nuoria ja nuoria perheitä karmaiseviin tekoihin.

Perhesurmat, kouluampumiset, 12 -vuotiaiden lasten ruokavarkaudet joulun alla, viime joulun ennätys lastenlelujen varkauksissa vanhempien itsensä tekeminä. Kaikki viestivät pelkoa putoamisesta tietystä yhteiskuntaluokasta ja suuresta oravanpyörästä. ”Meillä on kaikki hyvin jos meillä vaan on kaikkea mitä kaikillapitää olla…” Pienemmän tekijän arvostus katoaa kassavirtojen alle. Nyt on arvokeskustelun aika.


niklas-mannfolk-150x150Niklas Mannfolk

 

 


olli-lindholm-150x150Olli Lindholm Artisti , Yö

Kun luen päivän lehtiä tai seuraan uutisia tai ajankohtaisia keskusteluja ovat yleisimmät aiheet. Aikuiset välittivät viinaa ja huumeita lapsille Kampissa, ilokaasuauto myi vappujuhlijoille kaasua päihdetarkoituksessa, nuoret polttivat autiotalon huvikseen, joka päivä jää kymmenkunta 16-24v nuorta eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi tai varastettiin sitä tai tätä ja sieltä sun täältä, rakennusmiesten työnjälki oli kelvotonta, kansanedustaja pelaa kännykällä sotapeliä täysistunnossa, kansanedustaja toikkaroi kännissä siellä sun täällä ja höpötteli sitä sun tätä. Pimeitä palkkoja ja pimeästi tilattuja töitä. Omaan pussiin pelaamista riippumatta siitä olisiko päätöksellä kiire vai ei ja loppuun tämän aamun uutinen. Itella käyttää Puolalaisia varastomiehiä siksi että ovat ahkeria ja sitoutuvat. On arvokeskustelun paikka siksi että olemme arvottomia, ahneita, välinpitämättömiä ja laiskoja.


Paavo-Arhinmaki-100x100Paavo Arhinmäki Kansanedustaja.

 

 

 


Petri-Merenlahti-150x150
Petri Merenlahti
Teologian tohtori, arkkipiispan teologinen erityisavustaja

 
 
 
 


pekka-vanhala100x100Petri Vanhala Puheenjohtaja, Paperiliitto

 

 

 


petra_pikkanen150x150Petra Pikkanen Seksuaalineuvoja, vastaava ohjaaja, kaupungin- ja maakuntavaltuutettu

Se, että jokaisella ihmiselle olisi oikeus tasavertaiseen elämään tässä yhteiskunnassa, on vielä sanojen helinää. Todellisella arvokeskustelulla me voimme rakentaa yhdessä sellaista huomista, että lastenlapsemme saavat siihen mahdollisuuden. Yrityselämän ja poliittisen päätöksen teon on yhä enemmän kyettävä käymään yhdessä keskustelua siitä, mitkä arvot yhteiskuntaamme vievät eteenpäin.


pirkko-kilpua-150x150Pirkko Kilpua Siivooja

Maailma ei ole mallillaan – tästä ajatuksesta lähdin, ajatus johtanee sanoihin ja sanat lopulta tekoihin.

 

 


Raija Merilainen 100x100
Raija Meriläinen
Opetusneuvos KT, YTM, FM

”Positiivinen tulevaisuus rakentuu demokraattisesta päätöksenteosta.”

 

 


rkoo-150x150Risto Kalliorinne Kansanedustaja

Ahneus ja itsekkyys ovat olleet 2000-luvun arvot. Eriarvoisuuden lisääntyminen on nähty jonkinlaisena ”luonnonvalintana” ja köyhyydestä on tullut yksilön ongelma. Sosiaalipoliitikkojen varoitukset syrjäytymisen ja tuloerojen repeämisen vaaroista yhteiskuntarauhalle ovat kaikuneet kuuroille korville, kun yksilöjä on kannustettu menestykseen ja keskinäiseen kilpajuoksuun. Lyhytjänteinen kvartaalitalous on trimmannut tuotantokoneistoaan osakkeenomistajia tyydyttävään suuntaan ja tässä kehityksessä työntekijöiden oikeudet on tallottu maan rakoon.

Itse uskon yhteisöllisyyteen, solidaarisuuteen ja tasa-arvoon. Lähdin politiikkaan kamppailemaan ahneutta ja itsekkyyttä vastaan. Tämä työ on vielä kovasti kesken.


Riikka_Lehtovaara100x100Riikka Lehtovaara Toimittaja

”hyvän puolesta pahaa vastaan vaikka väkisin!”

 

 


risto-lepp+ñnen-150x150Risto Leppänen Kirkkoherra

Arvot punnitaan siinä, mitä teemme unohdettujen puolesta.

 

 


Sanni-Grahn-Laasonen-150x150Sanni Grahn-Laasonen Opetus- ja kulttuuriministeri, Kokoomuksen varapuheenjohtaja

 
 
 
 


sari-mäkipääSari Mäkipää Sisätautien erikoissairaanhoitaja

Työssäni erilaiset ihmisen elämään liittyvät arvot nousevat päivittäin pintaan mietittäväksi, minkä vuoksi koen luontevaksi olla tässä mukana.

 

 


Seppo Kuisma100x100Seppo Kuisma Hitsaaja

Mielestäni luokkakäsityksen hämärtyminen yhteiskuntatieteissä on palvellut ”eliitin” hegemonian
muodostumista.Valtaa pitävä kääntää tietysti mielellään akateemisen huomion rakenteelisista omistus- ja valtasuhteista yksilöihin ja heidän oletettuihin intresseihinsä.
Yhteiskunta atomisoituu ja kaikkea voidaan lopulta tarkastella pelkästään yksilöiden välisenä kilpailuna, jolloin yhteisöllisyys hämärtyy.
Tältä pohjalta muodostetaan myös poliittiset johtopäätökset.
Nämä tunnusmerkit on ensin oivallettava ennen kun päästään todelliseen ARVOKESKUSTELUUN.


sirkka-liisa-kivel+ñ-150x150Sirkka-Liisa Anttila Kansanedustaja

Heikommat tarvitsevat tukea ja kannustusta, vahvat pärjäävät markkinatalouden maailmassa.

 

 


sirkka-liisa-kivel+ñ-150x150Sirkka-Liisa Kivelä

Professori, geriatrian erikoislääkäri, tutkija

 

 


Sirkka Sartesuo100x100Sirkka Sartesuo Laboratoriotyöntekijä

”Arvon mekin ansaitsemme”

 

 


tero-lautjärvi-150x150Tero Lautjärvi Linja-autonkuljettaja, avomerilaivuri

Katse avarampaan tulevaisuuteen.

 

 


kuva-150x150Timo Mäkelä Linja-auton kuljettaja

Toimin Arvokeskustelijat ry:n moderaattorina ja odotan mielenkiinnolla asioista syntyviä keskusteluja.

Itseäni eniten kiinnostaa moraaliset arvot ja säännöt ja niiden noudattaminen.

 


Tyrväinen-koko-kuva-150x150Timo Tyrväinen

kansantaloustieteilijä, muusikko

 

 


Touko_vpj_esittely-150x150Touko Aalto Kansanedustaja, Varapuheenjohtaja, Vihreät

Mitä enemmän poliittinen päätöksenteko virkamiesmäistyy, sitä enemmän tarvitaan monipuolista arvokeskustelua. Yksikään päätös ei ole puhtaasti tekninen ja neutraali. Jokaiselle valitulle linjalle on olemassa vaihtoehto. Rationaalinen ja asiakeskeinen poliittinen keskustelu ei sulje pois arvokeskustelua. Päinvastoin. Koska jokainen poliittinen päätös palautuu johonkin arvopohjaan, tulee päätösten taustalla olevat arvot nostaa yhä vahvemmin osaksi poliittista keskustelua.


Veli-Matti Kuntonen_100x100Veli-Matti Kuntonen Puheenjohtaja, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto

 

 

 


vexi-salmi-150x150Vexi Salmi

tuottaja, iskelmäsanoittaja

 

 


Hulkkonen_cv_eng-150x150Ville Hulkkonen Opiskelija, rauhanjärjestö Sadankomitean puheenjohtaja

Arvot saavat merkityksen teoissa.

 

 


Virpi_Gustafsson100x100Virpi Gustafsson Myyntipäällikkö

Ihminen on merkityksellinen: sanamme ja tekomme ovat osoituksia arvoistamme.
Haluan olla mukana arvokeskustelussa, koska jokainen meistä voi vaikuttaa!

 


Yrj+Â-Kopra-150x150Yrjö Kopra Toimitusjohtaja, Alexander Group

Olen perustaja ja toimitusjohtaja konsernissa, joka avustaa pörssiyhtiöitä rahoitukseen ja palkkaukseen liittyvissä kysymyksissä. Palkkaukseen liittyvät kysymykset herättävät jatkuvaa keskustelua varsinkin yritysjohdon kohdalla. Tässä keskustelussa on monia muitakin ulottuvuuksia kuin vain yritysten omistajien etu, joka on määräävä yritysten päätöksenteossa. Pörssiyhtiöiden rahoitus- ja palkitsemisasioissa pääsemme kurkistamaan monen maamme merkittävimpiin kuuluvien yritysten sisään. Yrityssektori vastaa yksin hyvinvointivaltion rahoituksesta. Globalisaatio kiristää jatkuvasti kilpailua. Väestörakenteemme tuo meille toisen ennennäkemättömän haasteen. Kolmantena on eurokriisi, joka tosin on ohimenevämpi kuin globalisaatio ja väestörakenteen muutos. Kaikkien näiden asioiden paineessa julkinen sektori ja yrityssektorimme joutuu tekemään kovia päätöksiä turvatakseen hyvinvointivaltion tulevaisuuden. On hyvä, että samalla keskustellaan arvoista yli perinteisten blokkirajojen. Liian usein Suomessa keskustelua käydään samanmielisten porukoissa, joissa uskovaiset vahvistavat omaa ja toistensa uskoa ilman, että joukossa olisi riittävästi toisinajattelijoita.


Yrjo_Suhonen100x100Yrjö Suhonen Puheenjohtaja, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry

Valokuva: Janne Torikka

 

Tänään. Huomisen hyväksi.


Esa Erävalo Poliittinen sihteeri, KD- eduskuntaryhmä
Kalervo Kummola Kansainvälinen jääkiekkoliitto, varapuheenjohtaja
Heli Puura TEAM, puheenjohtaja
Marianne Haapoja Toiminnanjohtaja
Juha Rintamäki Kirkkoherra, Helsingin Seurakuntayhtymän puheenjohtaja
Timo Nevala Suunnittelupäällikkö
Juha Koivisto Lakimies
Hannu- Pekka Björkman Näyttelijä, taiteilijatyön professori
Heikki Vihinen Näyttelijä, ohjaaja, teatterinjohtaja
Sarita Friman-Korpela Ylitarkastaja, pääsihteeri, Romaniasiain neuvottelukunta
Juha Salminen  Paperiprosessimies
Ilkka Koivula Näyttelijä
Jyrki Nieminen Varapuheenjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto
Outi Alanko-Kahiluoto Kansanedustaja, Vihreät
Inna Ilivittzky Eläinlääkäri
Risto Mäntylä Eläkeläinen
Jyrki Mäkynen Puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät
Teppo Säkkinen Puheenjohtaja, Keskustanuoret
Timo Salakka Yrittäjä
Hanna Heinonen Ohjelmajohtaja, Lastensuojelun Keskusliitto
Matti Putkonen Työmies
Matti Valkama Maanviljelijä, sahausurakoitsija
Olli Siren Toimitusjohtaja, Pirkanmaan Lehtitalo- konserni
Pauli Shadrin Varapuheenjohtaja, SKP
Harri Vainio
Juha Nuutila Toimitusjohtaja, ProAgria
Hannu Malmivaara Toimitusjohtaja, Pirjon pakari ky, Kauppahuone Malmivaara ky
Eero Pilviniemi Lehtori, eläk.
Olli Vaara Prosessimies
Kimmo Seppälä Rakennusmestari, Kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja
Pia Hänninen Kaupungin hallituksen jäsen. Työväen Musiikkitapahtuman hallituksen pj
Antti Palola STTK:n puheenjohtaja
Juha Kosonen Päätoimittaja, Akaan Seutu
Marja-Liisa Manka FT, YTM Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti, Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto
Paula Laine Sairaanhoitaja
Niko Simola Palkansaajajärjestö Pardia, puheenjohtaja
Heikki Tyvi Talousneuvos, Kuljetusliike Tyvi Oy, toimitusjohtaja
Marko Korpilaakso Tuotantotyöntekijä